Besplatni sajtovi za vežbanje engleskog kod kuće

 

Od nas se često traže preporuke sajtova za vežbanje engleskog kod kuće.

Ispod ćete pronaći korisne linkove za vežbanje—neke sa fokusom na slušanje, neke na vokabular, druge na gramatiku, a neke sa nizom aktivnosti.

Srećno učenje!

 

ABCYa

Ovo je sajt za decu, ali ko kaže da i odrasli ne mogu da je koriste? Sajt sadrži obrazovne igre organizovane po nivoima razreda, od 1. do 5. Postoje igre za vežbanje samoglasnika, velikih i malih slova, sinonima i antonima i još mnogo toga.

Activities for ESL Students

Vežbanje gramatike i rečnika za sve nivoe, uključujući mnoge dvojezične kvizove za početnike. Takođe uključuje sadržaj za profesore, sa pitanjima za razgovor, igrama i mnogim drugim idejama koje možete koristiti u učionici.

 

BBC Learning English

Niz divnih aktivnosti za praksu, od kojih se neke odnose na aktuelne događaje. Uključuje video zapise, kvizove, vežbanje vokabulara, idiome, ukrštene reči i još mnogo toga, sve sa britanskim akcentima.

Dave’s ESL Cafe

Sajt za ESL nastavnike i učenike širom sveta. Uključuje kvizove, objašnjenja gramatike i diskusione forume za učenike. Za nastavnike, uključuje ideje za učionicu o svim predmetima, kao i forume za diskusiju.

 

Duolingo

Besplatni kursevi engleskog za govornike arapskog, kineskog, češkog, francuskog, nemačkog, grčkog, mađarskog, italijanskog, japanskog, korejskog, poljskog, portugalskog, rumunskog, ruskog, španskog, tajlandskog, turskog, ukrajinskog itd. Počnite od osnovnog nivoa ili uradite testove da biste prešli na viši nivo. Vežbajte vokabular i gramatiku uz kratke lekcije koje su kao igrice. Moraćete da se prijavite pomoću e-mail adrese ili Facebook naloga.

Easy World of English

Atraktivan sajt prilagođen korisniku koji uključuje gramatiku, izgovor, praksu čitanja i slušanja i interaktivni vokabular slika.

 

ESL Bits

Audio knjige, vesti, kratke priče, pesme i radio drame. Birajte između brže ili sporije brzine slušanja i čitajte uz tekstove priča i pesama. Za srednje i napredne učenike.

 

GCF Learn Free

Dobro dizajniran sajt sa interaktivnim uputstvima za sve, od upravljanja bankomatom do čitanja etiketa na hrani. Ovaj sajt će vas odvesti do odeljka o čitanju koji takođe sadrži resurse za učenike engleskog jezika, uključujući priče koje možete slušati i čitati, kao i vokabular sa slikama.

 

Language Guide

Učenje vokabulara sa slikama, od abecede do delova tela i domaćih životinja.

 

Learning Chocolate

Vežbe vokabulara organizovane po temama.

 

sr_RSSerbian