Top 5 najpopularnijih jezika

 

Trenutno se u svetu govori oko 6.500 jezika, ali koji se jezici zapravo najviše uče?

 

Engleski jezik

Engleski jezik je najpopularniji strani jezik na svetu. Engleski je internacionalni jezik koji se koristi u poslovanju, diplomatiji, obrazovanju i mnogim drugim poljima. On je postao vrsta potrebe jer nam otvara vrata ka mnogim prilikama bilo da je u pitanju karijera, kultura ili obrazovanje.

Francuski jezik

Francuski jezik je drugi jezik u svetu koji se najčešće uči. Kao što svi znamo, francuski je jezik ljubavi. Iako je izgovor po malo težak, u sebi ipak sadrži melodičnost. Zanimljivo je da više od 50% đaka u Irskoj, Italiji, Portugaliji, Rumuniji i na Kipru uči francuski jezik u nižim razredima.

Nemački jezik

Nemački jezik je poznat kao jedan od najtežih jezika za učenje ali radi poslovanja ili školovanja, dosta ljudi se odlučuje na učenje ovog jezika. Iako učenje nemačkog jezika na prvi pogled može da izgleda teško, zapravo je jako slično sa engleskim jezikom pošto engleski i nemački pripadaju istoj grupi jezika(germanskoj grupi). Kako bi se u to uverili, navešćemo par primera: Dokror (nemački) i docter (engleski), maus (nemački) i mouse (engleski), perfekt (nemački) i perfect (engleski).

Španski jezik

Prvo što nam padne na pamet kada kažemo španski, su popularne španske serije. Španski jezik je lak za učenje što se tiče izgovora i gramatike. On je jednostavan i možete lako da ga savladate. Pošto je povezan sa jezicima romanske grupe, kao što su francuski i italijanski, naići ćete na dosta sličnih reči među ovim jezicima.

Ruski jezik

Ruski jezik pripada indoevropskoj porodici koja ga vezuje za grčki i latinski. Ruski se smatra jednim od šest službenih jezika Ujedinjenih Nacija. Pismo koje se koristi u ruskom jeziku je ćirilica i zbog toga je strancima koji koriste latinicu tako interesantan. Kod ovog moćnog jezika jako je važno akcentovanje reči jer zavisno od mesta gde se nalazi akcenat, jedna ista reč može imati različito značenje.

 

Wonders škola jezika u svojoj ponudi ima individualne, poluindividualne i grupne časove engleskog, francuskog, španskog, nemačkog i ruskog jezika! Zakažite svoj besplatan čas!

POGLEDAJ KURSEVE
sr_RSSerbian